Saimme A. Kordelinin säätiöltä apurahan, jonka avulla yhdessä OPH:n laatu- ja kehittämisavustuksen kanssa, tarjoamme kahdella kylällä, Haapakoskella ja Hellanmaassa, kokkokurssia yhteistyössä kylätoimikuntien kanssa. Kurssilla suunnitellaan, valmistetaan ja poltetaan yhdessä veistoksia ja ympäristöteoksia pääsiäisperinteitä mukaillen. Kurssilla tutustutaan kokkojen rakentamiseen pohjalaisen kansanperinteen ja ympäristötaiteen näkökulmista. Kurssi soveltuu kaikille yhteistoiminnasta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille ja mukaan toivotaan myös lapsiperheitä.

Lasten ja nuorten käsityö- ja kuvataidekoulun kylillä kiertänyt oma Kapsäkki-ryhmä saa kevääksi jatkoa. Ryhmät ovat olleet suosittuja! Ruhassa on harrastanut 17 lasta, Lakaluomalla 20 lasta ja Hirvijoella 9 lasta. Keväällä puuhaillaan nukketeatterin parissa ja aiheena on ”Kylän väkeä”. Kurssi on osallistujille maksuton. Kapsäkki on toteutettu OPH:n laatu- ja kehittämisavustuksen turvin yhteistyössä Lapuan 4H-yhdistyksen kanssa.


Kylissä tapahtuu paljon muutakin kansalaisopiston toimesta tänä keväänä. Hirvijoella tempaistaan perheteatteria, Kauhajärvellä jatkuu karaoke ja lava rytkyy tanssijoiden askelten alla, Männikössä syödään terveellisesti, Ruhassa pikkuiset musisoivat ja äidit harjoittelevat roseeta ja Ylikylässä vasta voikin oppia laajasti eri käsityötekniikoita! Kyllä kylissä on elämää :)  

~ pirita